Gelukkig zijn met jezelf

Gelukkig zijn met jezelf

Gelukkig zijn met jezelf kan maar op één manier: door jezelf te accepteren. Klinkt makkelijk toch? Toch blijkt dit niet zo gemakkelijk te zijn. Veel mensen willen geaccepteerd worden door anderen en lopen zichzelf hierdoor voorbij. Ze doen alles om aan het ideaalbeeld te voldoen, waar ze zichzelf aan hebben opgehangen. Ze laten hun werkelijke ik niet zien, omdat ze bang zijn dat die niet goed genoeg zal zijn. Op deze manier kan je nooit gelukkig zijn met jezelf, je verstopt jezelf achter een masker en bent bang dat mensen je zullen negeren, afkeuren, afwijzen etc.

Gelukkig zijn met jezelf is oneindig en voorspelbaar

Bovendien is het zo dat acceptatie van anderen tijdelijk en onvoorspelbaar is, terwijl zelfacceptatie, het gelukkig zijn met jezelf oneindig en voorspelbaar is. Het kost veel minder energie en levert je uiteindelijk veel meer op! Wanneer jij echt voor jezelf kiest en gelukkig wilt zijn met jezelf zal jij merken, dat jij echt begint te leven, in plaats van geleefd te worden door het ideaalbeeld waar jij krampachtig aan moet voldoen van jezelf.

Je zal merken dat je echte relaties aan zult gaan. Mensen zullen jou gaan waarderen om wie jij echt bent, in plaats van jouw ideaalbeeld. Hierdoor zal je dus oude relaties kwijt gaan raken, maar krijgt hier veel mooiere relaties voor terug! Jezelf zijn is dus een geweldige magneet, het trekt de mensen aan die jou echt waarderen en stoot de mensen af die jou niet kunnen waarderen!

Je aanpassen aan behoeftes van anderen, hoeft niet verkeerd te zijn. Schiet er alleen niet mee door. Relaties horen in balans te zijn en te bestaan uit geven en nemen. Maar zodra het ten koste gaat van jou, is het tijd om na te gaan denken of deze relatie nog wel de moeite waard is.

Ook is het zo dat hoe meer jij jezelf accepteert, hoe minder acceptatie je van externe factoren zoekt.

In deze training (klik hier) leer jij jezelf te accepteren en daardoor zal jij gelukkig zijn met jezelf.