Gelukkig zijn tips

Gelukkig zijn tips

Lees deze ‘gelukkig zijn tips’ een paar keer door. Verwacht niet dat je ze allemaal in één keer kunt toepassen. Het is namelijk een proces dat tijd nodig heeft. Jij hebt over alle dingen in het leven bepaalde gedachten.

Als jij nog niet gelukkig bent, of jij vindt dat jij nog niet gelukkig genoeg bent, doe je waarschijnlijk een aantal dingen fout. Lees daarom deze ‘gelukkig zijn tips’ rustig door en werk langzaam naar jouw geluk toe.

Gelukkig zijn tips, nummer 1: Vergelijk je niet met een ideaalbeeld

Als jij jezelf vergelijkt met een ideaalbeeld, zal je nooit jezelf kunnen accepteren. Als jij een auto koopt van 5000 euro, maar vind dat jij eigenlijk een auto van 50000 euro hoort te hebben zal jij nooit gelukkig kunnen zijn. Of dat jij eigenlijk al in een ontzettend duur huis zou moeten wonen, in plaats van die mooie flat waar je nu woont. Een ideaalbeeld is enkel een droom, waaruit je wakker moet worden. Het is geen realiteit. Het maakt je alleen maar ongelukkiger.

Gelukkig zijn tips, nummer 2: Vergelijk jezelf niet met jouw verleden

Ik hoor vaak mensen zeggen: “als ik dit of dat had gedaan, dan had ik nu… Ze willen eigenlijk zeggen dat ze in het verleden iets anders hadden moeten doen. Zodat ze nu verder zouden zijn geweest. Het punt is alleen; dat ze alleen maar blijven hangen in het verleden. Ze maken het alleen maar erger voor zichzelf.

Het verleden is het verleden en er valt niets meer aan te veranderen. Het is tijd om daarvan af te stappen en verder te gaan met het leven. Het zal je alleen maar ongelukkiger maken als je daar steeds aan blijft terug denken.

Gelukkig zijn tips, nummer 3: Vergelijk jezelf niet met anderen.

Veel mensen vergelijken zich elke dag met anderen. Ze zouden bijvoorbeeld net zo succesvol, knap of populair willen zijn als de persoon waarmee zij zich vergelijken. Natuurlijk is het menselijk, om te vergelijken. Maar sla niet te ver door. Want gelukkig wordt je er niet van. Er is namelijk altijd wel iemand die het beter doet dan jij. Dus stop met vergelijken.

Leer jezelf te waarderen zoals jij bent, met de juiste technieken. De technieken die je hiervoor nodig hebt leer je in de E-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen‘ (e-mail cursus) van Frank de Moei.

Klik hier voor meer informatie over de E-cursus Blijvend Zelfvertrouwen