Onzekerheid overwinnen

Onzekerheid sluipt langzaam in je gedachten. Laten we onzekerheid over jouw uiterlijk als voorbeeld nemen. Eerst had je nog voldoende zelfvertrouwen en als iemand een negatieve opmerking maakte over jouw uiterlijk, uit jaloezie vergat je het snel. Deze negatieve opmerkingen naar jou toe worden alleen maar uit jaloezie gemaakt, omdat jij zo mooi bent. Maar je kreeg steeds vaker deze negatieve opmerkingen te horen. Je liet het elke keer maar gewoon zitten en dacht “het gaat wel weer voorbij”.

Tot je op een dag niet meer zo zeker was en ging twijfelen. Je dacht: “misschien hebben ze eigenlijk wel gelijk”. Vanaf die dag begon een negatieve interne dialoog zich af te spelen in jouw hoofd. Je ging steeds meer twijfelen over jouw uiterlijk. In plaats van dat jij af en toe in de spiegel keek, ging jij in elke spiegel kijken.

Tot de dag is aangebroken, deze dag, dat jouw onzekerheid zo groot is, dat jij op zoek bent naar hoe jij jouw onzekerheid kunt overwinnen.

Het is goed dat jij hier bent, want dan kunnen we samen, vanaf vandaag, jouw onzekerheid overwinnen! Want wat ik al wist, maar velen anderen niet durfden te zeggen tegen jou was; het probleem ligt niet bij jouw, maar bij de anderen die jaloers zijn omdat jij zo mooi bent. Zij hebben een probleem, niet jij! Jij hebt er alleen een probleem van gemaakt, door erin te gaan geloven.

Maar hoe kan ik dan mijn onzekerheid overwinnen?

Jij gaat jouw onzekerheid overwinnen door te stoppen met jezelf negatief toe te spreken, stop met die negatieve interne dialoog.

Start met een positieve interne dialoog en ga jouw onzekerheid overwinnen. Zeg het volgende tegen jezelf, wanneer zij iets negatiefs zeggen, of wanneer jij je even niet lekker voelt, omdat je bang bent dat ze weer naar gaan doen:

“Zij zijn jaloers, het is hun probleem. Ik ben dankbaar dat ik zo’n mooi uiterlijk heb gekregen.”

Hou ik mezelf dan voor de gek of ben ik arrogant met deze positieve interne dialoog?

Nee natuurlijk niet! Je houdt jezelf voor de gek met de negatieve interne dialoog! Je gelooft er nog zo erg in, dat je het gevoel hebt jezelf voor de gek te houden.

En arrogant is het al helemaal niet, het zorgt er alleen voor dat jij weer een gezond zelfvertrouwen creëert.

Een extra tip is om de zin op een kartonnetje te zetten en in jouw broekzak te stoppen. Zodat elke keer als jij jouw hand in jouw broekzak stopt, je herinnert wordt aan de zin.

Bekijk hier een handige cursus om eindelijk zelfvertrouwen te krijgen. Hiermee zal jij gegarandeerd in korte tijd jouw onzekerheid overwinnen!